Pinkbuttons

Pókerezők nehéz napjai, könnyedén! Tippek, tanácsok, trükkök, avagy vak vezet világtalant. Fish!

Friss topikok

Linkblog

HTML

Egy újszülöttnek minden vicc új

2008.05.15. 14:01 | tamasoft | Szólj hozzá!

Két dolog, amellyel sokkal egyszerűbbé, átláthatóbbá lehet tenni az élő játékot azoknak, aki on-line pókerhez vannak szokva. Aki gépen játszik sok dolga nincs, Dr_Viktorral már arra is gondoltunk, hogy bekötünk az egér mellé egy nagy kerek piros ütésálló gombot, amit aztán ököllel csapva könnyebben lehet foldolni.
Élő játékban ez sajnos nem lehetséges. Jó ötletet adtak a II. Országos Csapatbajnokságon viszont, hogy kevés zsetonmennyiséggel is nagyon jó szétosztást lehet produkálni. Nevezetesen 3 szín, összesen 1000 zseton értékben. 7x100, 10x25, 10x5. Érdemes ez 6-nál több játékos esetén persze. Ha kevesebben vagyunk, akkor kétszerese biztos kell.
A másik, az emelések bemondásának rendje. Szintén a kizárólag számítógépes felhasználók számára újdonság ez, hiszen ott a gép mindent beajánl, felajánl, még a check-fold "jogellenes" :-) tevékenységre is figyelmeztet.
Szóval az élő játékban, ha kezdő valaki, emeljen nyugodtan egy bemondott határértékig, ne egészítgessen, plusz fejben, vagy papíron matekozzon, hogy mennyivel emelget, hogy az jó is legyen. Egy példa 50/100 vaknál. Ha a kisvak úgy dönt, tétet emel, nem egészít 50-nel, majd bemondja, hogy emel 250-nel, hanem egyből bemondhatja hogy 300-"ig"(!) emel. Ekkor a betett vakot visszakapja, és 3 db százas gurigát betehet. Számolhatóbb, egyszerűbb átláthatóbb. Nekem.

Címkék: zseton vak kezdő emelés

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkbuttons.blog.hu/api/trackback/id/tr84470774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása