Pinkbuttons

Pókerezők nehéz napjai, könnyedén! Tippek, tanácsok, trükkök, avagy vak vezet világtalant. Fish!

Friss topikok

Linkblog

HTML

A telefonálási etikett néhány kiragadott pontja

2008.04.18. 19:43 | Dr_Viktor | 2 komment

Nem áll szándékomban senkit sem megbántani, csak beleütköztem néhány érdekes telefonálási szokásba, amikre szeretném felhívni a figyelmet.

1. SMS-ben nem kérdezünk, hacsak nem költői kérdésről van szó, vagy egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak a válaszra. Pénzt különösen nem kérünk kölcsön SMS-ben (MMS-ben sem).
2. Ha minket hívnak ne kezdjük sürgetőleg a beszélgetést, mert a hívó fél kellemetlenül fogja érezni magát. Például köszönés helyett ne kezdjük a társalgást a "mondjad!", felszólító szakkifejezéssel. (Ha sürgős dolgunk van, inkább ne vegyük fel a telefont.)
3. Ha mi vagyunk a hívott fél, semmi esetre se köszönjünk el előre, főleg ne az első mondat után mert van rá esély, hogy azért hívnak, mert kérdezni vagy mondani akarnak valamit. Jó nagy taplóság belefolytani a másikba a szót egy búcsúval. (Itt is érvényes a 2. pont zárójeles része.)
4. Semmi esetre se vegyük fel a telefont kihangosítva, mert emiatt mindkét fél kellemetlenül érezheti magát, nem beszélve a további hallgatóságról. A kihangosítás véghezvitele előtt mindenképp kérdezzük meg az érintett személyeket annak helyességéről.
5. Ne ordítsunk a telefonba, mert akkor sem tudjuk jobban áthidalni a távolságot, vagy kiküszöbölni a térerő-anomáliákat.

Remélem mindenki bemagolja...

Címkék: telefon taplóság

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkbuttons.blog.hu/api/trackback/id/tr21431931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ts 2008.04.18. 21:51:53

az etikettről egyszer én egy könyvet is írok majd.

C4rt3r 2008.04.19. 12:09:01

Én leszek benne mindig a negatív példa :)
süti beállítások módosítása