Pinkbuttons

Pókerezők nehéz napjai, könnyedén! Tippek, tanácsok, trükkök, avagy vak vezet világtalant. Fish!

Friss topikok

Linkblog

HTML

Fontosabb kifejezések

2008.10.09. 10:34 | fia | Szólj hozzá!

Dealer Button: Az osztót jelölő kis korong.

Flop: Az asztalra képpel felfelé kiosztott három lap.

Turn : A negyedik felfordított lap az asztalon.

River : Az ötödik felfordított lap az asztalon.

Community cards (Közös lapok) : A középre kiosztott 5 lap, amit mindenki sajátjaként használhat.

Blind (Vak licit) : Az osztótól balra ülő két embernek mindenképpen licitálnia kell. Ezt hívják vak licitnek. Az osztótól balra ülő ember adja a kis vak licitet (Small Blind - SB), míg a következő a nagy vak licitet (Big Blind - BB). Fix limites $1/$2-es játéknál az SB általában $0.5. a BB $1.

Bet (Nyitás) : Az első berakott tét a licit során

Call (Tartás) : Egy másik játékos által berakott tét tartása

Raise (Emelés) : Egy másik játékos által berakott tét emelése

Fold (dobás) : Ha előtted nyitottak, vagy emeltek és nem akarod tartani a tétet, akkor dobnod kell.

Check (passz) : Ha még senki nem nyitott előtted, akkor lehetőséged van passzolni. (Azaz nem kell pénzt beraknod.) Persze ha utánad valaki nyit, akkor döntened kell, hogy tartod vagy dobsz

Oral: Az orális szex körébe tartozik minden olyan szexuális tevékenység, amikor a nemi szerveket szájjal, nyelvvel stb. ingerlik.

Pot : A játék során berakott pénz összessége

Limit : A limit nagysága határozza meg a vakok nagyságát és a későbbi lehetséges emelések mértékét. A tipusa pedig azt, hogy miként történhet az emelés. Három típust használnak általában: fix, pot limit, no limit.

Fix limit : Fix limites játék során mindig csak a limitnek megfelelő összeggel emelhetünk. Pl. $1/$2-es limitű asztalnál az első két licitkörben $1 a lehetséges nyitás (és emelés), míg a második két licitkörben $2.

No limit : No limit játéknál az emelés felső határa a nálad levő pénz mennyisége. A minimális emelés nem lehet kisebb mint a nagy vak licit, illetve mint az előző emelés a licitkörben. Pl. $1/$2-es NL asztálnál a nagy vak $2. Ekkor a minimális nyitás, emelés $2. De ha előttünk valaki 10 dollárt emelt, akkor abban a körben már minimum 10 dollárral kell nekünk is emelni, ha emelni szeretnénk. A következő licitkörben megint $2-ről indul a minimális emelés.

Pot limit : A minimális emelésre vonatkozó szabályok megegyeznek a no limit szabályival. A maximum pedig nem lehet nagyobb mint az eddig berakott pénz. Ennek pontos iszámítása a következő: a játékos először tartja az eddigi emelést, ekkor kell összeszámolni a pot értékét, majd ennyivel lehet emelni. Tehát Pl. egy durva $5/10-es játéknál ez a követkző képpen történik: $5, $10 (ezek a blindok) $35, $120, $410... Ezek persze a maximális emelések, ennél lehet kisebbet is emelni, illetve egyáltalán nem szükséges minden játékosnak emelni.

Koitusz: A közösülés fogalma alatt általában a nemi egyesüléssel kapcsolatos szexuális tevékenységek tágabb körét értik, míg a koitusz kifejezetten a nemi szervek egyesülését jelenti.

Pocket : Holdemnél a kézbe kapott két lap.

Pre-flop : Az osztás és a flop kirakása közti időszak.

Showdown : A játék végén a lapok megmutatása

Forrás: www.pokerszabalyok.com

Címkék: póker szabályok call limit bet fold flop allin check raise

A bejegyzés trackback címe:

https://pinkbuttons.blog.hu/api/trackback/id/tr78704757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása